CV

Misschien is het handig om te vertellen wat ik nu doe: sinds februari 2018 ben ik bij De Ondernemer (de Persgroep) verantwoordelijk voor de social media en de nieuwsbrief. Dat was nieuw voor mij, maar ik heb de full-time klus met beide handen aangegrepen. Eindstand 2018? Traffic naar de website via Facebook en LinkedIn is respectievelijk 85 procent en 130 procent gegroeid.

Maar dat is niet het enige: sinds mei 2017 ben ik verantwoordelijk voor Hilversum.nieuws.nl en schrijf ik nog weleens een los artikel. Voor Elf Voetbal bijvoorbeeld.

Vooral op internet heb ik jarenlange ervaring en ondertussen heb ik voor tientallen websites (doelgroepgericht) geschreven en ken ik WordPress van binnen en buiten. Een tekst en / of een website kan ik SEO-proof maken.

Begin 2016 heb ik de sprong naar het freelance bestaan gemaakt. Ik schreef voor magazine ’t Gooi Bruist, online en voor het magazine van de Gooische Tamtam en ik was (hoofd)redacteur van Gooisch.nieuws.nl. Sinds september 2016 freelancete ik twee dagen per week voor deondernemer.nl in Rotterdam en Amsterdam en daar kwamen KRO Magazine, NCRV-gids en Mikro Gids bij.

Ik werkte tijdens mijn studie Journalistiek al voor verschillende websites. Ik was in 2014 en 2015 hoofdredacteur van muziekwebsite Nieuweplaat. Van mei 2015 tot januari 2016 was ik hoofdredacteur van muziekwebsite Music State, een initiatief van KPN. Ik werkte op kantoor bij de Amsterdamse online uitgeverij Wayne Parker Kent.

Hieronder een overzicht van mijn (voormalige) werkgevers.

Social mediamanager

De Ondernemer – tevens verantwoordelijk voor de nieuwsbrief en koppensneller.

Hoofdredactie

Hilversum.nieuws.nl – Website met het meest actuele Hilversumse nieuws
Gooisch Nieuws – Website met het meest actuele Gooische nieuws.
Nieuweplaat – Online platform voor nieuwe muziek
Music State Music State is dé plek waar je muziek ontdekt. Ga met de redactie naar de vetste festivals, leer artiesten van morgen kennen en stream exclusieve Playlists. (Initiatief van KPN)

(Online)redactie

KRO Magazine, NCRV-gids, Mikro Gids – De tv-gidsen lanceerden eind 2016 nieuwe websites met een losse contentredactie waar ik deel van uitmaak.
De Ondernemer – Met De Ondernemer kom je verder als ondernemer. Op ons platform vind je dagelijks nieuwe kennis, inspiratie en events die jou als ZZP’er of MKB’er zullen aanspreken.
Gooische Tamtam
– De Gooische TamTam is de regionale site voor alle leuke nieuwtjes, uitjes en events in ’t Gooi en omstreken.
’t Gooi Bruist – ‘t Gooi Bruist is een glossy magazine met informatie en nieuws uit de regio Naarden, Huizen, Bussum. Blaricum, Laren. Hilversum en ’s Graveland.
Elf Voetbal – Voetbalnieuws
Serievisie – SERIEVISIE is dé website over tv series. Hier vind je alles over jouw favoriete televisie serie. Recensies, nieuws, interviews met acteurs en regisseurs.
3Voor12 – Het alternatieve popmuziek platform van de VPRO
Nieuweplaat – Online platform voor nieuwe muziek
Gameliner – Gameliner is een online gameplatform met een ruim assortiment aan scherpgeprijsde games en dagelijks het laatste nieuws uit gameland.
Soccernews Website met onder andere het laatste voetbalnieuws
Next GamerGamenieuws
F1 TotaalAl het nieuws over Formule 1
Future Music ChartsMuziekwebsite met onder meer reviews en nieuws

Community management

Nieuws.nl – Ik managede de eigenaren van de ruim tachtig Nieuws.nl-websites.