Verjaardag Rant

Ja, het zit dus zo. Mientje mot met negen ouwe honden overweg kunne zei ze. Ik zeg dan heb je een probleem want dat zijn er acht teveel. Krijg nou de kolere riep ze ineens. Ja dan heb je met mij de verkeerde te pakken he, dus ik gooi er een paar scheldwoordjes tegenaan en toen zei zij iets van nou ja euh, dan zal ik het wel niet doen. Want ja dat krijg je met zo een volksbuurtje he, je schreeuwt wat, iemand anders kijkt of er iets gebeurt en zo sta je ineens met veertig gozers met de neuzen tegen mekaar. Laatst bij de bakker sta sta ik in het rijtje naast zo een klojo met zo’n jas en zo een hoed, weet je wel. Zegt die koekenbakker ineens hoi tegen me. Dus ik kijk hem aan, bloeddoorlopen ogen weet je wel want ja Kale Kareltje was zesendertig jaar getrouwd en dan wordt er gezopen he. Liters van het sterreke spul. We hebben die hele kastelijn onder de tafel gezopen, die is drijvend op een luchtbed in de Rijn wakker geworden. En lachen dat we deden, zo van ha ha, godverredomme. Waar was ik? Oja, dus die megool kijkt me aan en zegt hoi en ik bal mijn vuisten al maar op dat moment zegt de bakker, Stokbrood Steve, zo noemen we hem want hij is zwaar bewapend zullen we maar zeggen, maar zegt Stokbroodje Steve dus Vissie, zo noemt hij mij, alleen Stevie ken dat, ha ha, Vissie je kleffe broodjes natte ham en slappe kaas zijn klaar. Dus die hoed kwam goed weg zullen we maar zeggen. Volges mij stond ie in zijn broek te schijten.

Maar nu zit ik hiero, achter mijn laptopje, ik heb nooit begrepen hoe ze die dingen zo klein krijgen. Ik bedoel, waarom zou je nog van zulleke grote maken als je ze bijna in je broek kan stoppen zo klein? D’r zal wel een of andere slimmerik, zo’n gassie dat vroeger elke dag op school een muilpeer kreeg, aan verdienen. Misschien moet ie ff bij mij op bezoek komen dan zal ik hem even laten zien hoe ik klein ik zijn gezicht kan maken en het is moeluk typen hoor met gebroken vingers, nee die komt hier niet hoor, dat sou ie nooit overleven. Maar zijn soort mot ik ook niet hoor, dat zei Rocket Rick ook altijd over Polen. Hij hep een eigen zaakie in verschillende soorten metaal en daar had hij ooit twee van die gasten lopen. En de hele dag maar in dat rare taaltje van ze lullen en schijnheilig knikken als je ze aankeek. Als je ff je rug van ze wegdraaide werkte ze in dertig seconde twee flessen van de sterkste Oostblok wodka naar achteren. Ik bedoel daar kan je dan wel weer respect voor hebben want alcoholisten zijn ook mensen alhoewel ze soms wel een beetje hebberig zijn. In ieder geval heb Rocket Rick iets met paspoorten en de AIVD gedaan, wat dat weet ik ook niet precies maar het heeft daar in ieder geval nooit meer naar Pools stoofvlees geroken.
Maar ik zit natuurlijk niet voor niets achter dit ding met een appel er op. Ik ga volgende week vrijdag een feessie bouwen omdat ik weer een jaartje dichter bij magere hein ben, zo zij mijn ouwe wijf dat altijd, een enkeltje magere hein, dan moesten we allemaal heel hard lachen maar zij pinkte dan een traantje weg. Maa om een lang verhaal kort te maken as je van een feessie houdt dan mot je volgende week vrijdag om half 9 bij mij zijn, op het Melkwegje in Laren. Ga niet sitte oordelen dat ik in Laren woon want ik zeg ook niks over jou snor oke of dat rotmokkel van je. Prima, geen gesodemieter dus gewoon feessie bouwe en lekker ouwehoeren.
Later ouwe pik,

Vissie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s