Penny Dreadful: Pilot

 

Penny-Dreadful-Cast-16x9-1

Cast Timothy Dalton, Eva Green, Josh Hartnett, Billie Piper, Rory Kinnear, Harry Treadaway en Robert Nairney
Genre Drama/horror
Speelduur 52 minuten
Première 11 mei 2014
Zender Showtime (Amerika)

Plot In het Londen van de negentiende eeuw zoekt Sir Malcolm Murray (Timothy Dalton) naar zijn dochter, die door een monster is meegenomen. Om haar terug te vinden wil hij een team van mensen met verschillende skills samenstellen .

Opvallend Bedenker John Logan werkte als scriptschrijver mee aan Skyfall en schrijft het 24ste en 25ste deel van de James Bond franchise. Het is dan waarschijnlijk ook geen toeval dat niet minder dan drie acteurs uit Penny Dreadful een rol hadden in een Bond-film. Eva Green speelde in Casino Royale, Rory Kinnear zat in Skyfall en Timothy Dalton speelde meerdere malen Bond zelf.

Waarom wel? Penny Dreadful is een storm aan verwijzingen naar negentiende-eeuwse horrorelementen. Victor Frankenstein en Dorian Gray maken bijvoorbeeld hun opwachting en ook Jack the Ripper ontbreekt niet. Horrorfans kunnen hun hart ophalen, zeker degenen die van het donkere, Victoriaanse Londen houden. Daarnaast is het acteerwerk van een redelijk hoog niveau door de gerenommeerde cast.

Waarom niet? Het tempo is niet bepaald hoog. Sommige scènes duren wel tien minuten lang en je moet er echt in zitten, wil je je aandacht niet verliezen. Hoewel het een boeiend verhaal is, is het ook complex. Aan het einde van de aflevering zaten wij met meer vragen dan aan het begin, terwijl pilots er toch meestal zijn om het een en ander duidelijk te maken aan de kijker.

Blijven kijken? Ja. Hoewel het verhaal een ingewikkelde puzzel lijkt, is de strekking duidelijk: man wilt dochter terug en stelt a la The League of Extraordinary Gentleman een superteam samen om haar terug te vinden. Er blijft genoeg te raden over zodat het verhaal niet snel doodbloed.

Geschreven voor Serievisie.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s