De Telegraaf bevestigt reputatie

De Telegraaf. Ik krijg een heel flauw gevoel over mij heen nu ik hierover begin te schrijven. De krant wordt namelijk gezien als ideaal wc-papier, mocht het echte op zijn, en een sneer uitdelen is dus wel erg makkelijk. Dat maakt het echter niet minder waar en ondanks mijn gevoel doe ik het toch omdat ik vind dat die ene verdwaalde bezoeker van mijn blogje dit moet weten. Door Floris Visman

Ik moet meteen wel toegeven dat ik regelmatig op de site van de telegraaf kijk. Ja, daar gaat mijn geloofwaardigheid dus. Wacht nou even, ik doe dit vooral om mij te ergeren, om scherp te blijven en om mijn rechtvaardigheidsgevoel te laten aanwakkeren.

In ieder geval, waar ik over wou hebben was de berichtgeving rond prins Friso. Nee, niet over hoe zijn twaalf titels constant door elkaar worden gehaald of worden weggelaten maar over het klakkeloos vermelden van ‘onbevestigde bronnen.’ Tot nu toe hebben die onbevestigde bronnen’ het iedere keer fout gehad. Zo zouden onbevestigde bronnen zeker hebben geweten dat hij hersendood was. Dat bleek de overigens niet bepaald fitte Friso niet te zijn maar de telegraaf vermeldde dit uiteraard maar wat graag. En als het dan niet waar is dan heeft het er toch maar mooi gestaan. In koeien letters.

Later op de eerste dag kwamen er foto’s boven water en ja hoor, volgens ‘onbevestigde bronnen’ waren dit foto’s van de zoekactie en/of reddingsactie. Uiteraard bleken dit niet de juiste foto’s te zijn maar die van een actie van de dag ervoor. Valt best mee, ze zaten er maar 24 uur naast. Vrij accuraat.

Vandaag lees ik weer een bericht over Friso. Waarom vraag jij als eenzame lezer je terecht af. Daarom, zeg ik dan. In het bericht staat het volgende stukje: ‘Bij patiënten als prins Friso, die op een ondertemperatuur worden gestabiliseerd, is de normale gang van zaken dat ze op een gegeven moment langzaam en zeer voorzichtig uit de coma worden gehaald. Vervolgens wordt de lichaamstemperatuur weer opgebouwd. Het is waarschijnlijk dat dit nu ook bij Friso plaatsvindt, melden onbevestigde bronnen.’

Lekker makkelijk. Als  Albert Verlinde in homoclub De Jeukende Jodokus gepassioneerd I Will Survive in een microfoon staat te schreeuwen, van het podium valt en daarbij heup breekt kan ik ook wel gokken dat er ‘onbevestigde bronnen’ zijn die melden dat vijftig jarige professionele showbizz homo op dit moment bij de eerste hulp op een operatietafel ligt.

Toch krijgt de landelijke krant het steeds maar weer voor elkaar om verkeerde informatie te vergaren. Maar ja, van mij mag de Telegraaf blijven bestaan. Je ergeren is ook belangrijk.

Een gedachte over “De Telegraaf bevestigt reputatie

  1. Zo Flo-bro, goede zaak! Wist al dat je kon schrijven, maar dit leest echt lekker weg, joh. Paar keer goed gelachen om je eerste drie blogjes, met name om de tweede alinea in dit stuk. Helemaal Floris, jezelf voor de lol provoceren, om vervolgens heerlijk je gal te spuwen over wat je ‘gears grind.’ Maar wel met zelfspot en relativeringsvermogen, zodat je niet in een ongenuanceerde zeurpiet-rol vervalt. Ik blijf lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s