Opmerkelijke Voetbalnamen: Luciano

Niet echt een opmerkelijke naam voor een Braziliaanse voetballer zal je denken. Dat klopt, echter Luciano stond tot tien jaar geleden bekend als Eriberto Conceição da Silva, voetbalnaam Eriberto.

In 1994 mag een jonge Braziliaan iets doen waar vele van dromen. Stage lopen bij topclub Vasco da Gama. Luciano Siqueira de Oliveira laat geen slechte indruk achter maar hij wordt als te oud bestempeld om in de jeugd aan te sluiten. Na deze deceptie besluit hij de identiteit van zijn vier jaar jongere buurjongetje aan te nemen, genaamd Eriberto. De ineens vijftienjarige Eriberto vind al snel emplooi bij Palmeiras, een andere gerenommeerde club in zijn vaderland.

Zijn carrière verloopt voorspoedig en in 1998 maakt hij de overstap naar Europa. Bologna is  zijn volgende werkgever. Nog steeds voetbalt hij onder de naam Eriberto en niemand weet beter. Luciano bestaat niet meer. In 2000 verkast hij naar Chievo, een stapje hogerop in het Italiaanse voetbal. Toch begint zijn valse identiteit een steeds zwaardere last op zijn schouder te worden.

In 2002 breekt hij, onder druk van zijn vrouw en komt hij met de waarheid naar voren. Hij wordt door de Italiaanse voetbalbond geschorst voor zes maanden en krijgt een boete van ruim honderdduizend euro. Toch is Luciano nu gelukkig. Hij krijgt een zoon en kan hem zijn echte achternaam geven. De inmiddels echt 36 jarige Luciano voetbalt nog steeds voor Chievo, misschien wel om verloren tijd in te halen.

Een gedachte over “Opmerkelijke Voetbalnamen: Luciano

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s