Eerste Gonzo verhaal Hunter S. Thompson uit als luisterboek

Door Floris Visman

Hunter S. Thompson’s eerste echte Gonzo verhaal ‘The Kentucky Derby is Decadent and Depraved’ verschijnt volgende maand  als luisterboek. Verschillende sterren hebben aan het project meegewerkt.

Het verhaal van de gevierde schrijver dat wordt uitgegeven door 429 Records is ingesproken door onder andere Tim Robbins (The Shawshank Redemption. Mystic River) Will Forte (Saturday Night Live) en Thompson’s levenslange vriend de tekenaar Ralph Steadman. Steadman is zelf deelnemer in het verhaal.

Het artikel werd door Thompson geschreven in opdracht voor het blad Scanlan’s Monthly in 1970. Thompson wilde eerst een fotograaf inhuren maar toen zijn keuze afviel werd hij geattendeerd op een opkomende tekenaar uit Engeland. Thompson en Steadman zouden beste vrienden worden en meerdere malen samenwerken. Dit resulteerde onder andere in tekeningen voor Thompson’s meesterwerk Fear and Loathing in Las Vegas.

Saillant is dat Thompson de deadline voor het schrijven van het artikel niet haalde en in alle wanhoop zijn aantekeningen naar de redactie faxte. Hij had zijn loopbaan in de journalistiek al bijna definitief opgegeven toen de hoofdredacteur hem opbelde. Hij was helemaal lyrisch over deze nieuwe stijl van verslaggeving. Dit betekende ook meteen de doorbraak van Thompson’s kenmerkende gonzo-stijl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s