Opmerkelijke Voetbalnamen: Kermit Erasmus

Bij de naam Kermit Erasmus verwacht je eerder een groene kikker met een Rotterdams accent dan een volwassen neger van 1 meter 67 uit Zuid-Afrika. Toch is dat laatste hier het geval.

De in Port Elizabeth, Zuid-Afrika geboren Erasmus begon zijn carrière bij SuperSport United. Bij de club uit Pretoria viel de kleine aanvaller al snel op. Nog met de kikker in zijn keel tekende hij op zijn zeventiende een contract bij Feyenoord. Erasmus en Rotterdam leken als vanzelfsprekend een match made in heaven maar in zijn eerste jaar maakte hij geen grote sprongen in zijn ontwikkeling. De Kuip bleek een (Erasmus)brug te ver en in het seizoen 2009/2010 vertrok hij op huurbasis naar Excelsior. Daar liet hij een redelijke indruk achter met elf doelpunten in dertig wedstrijden maar het was niet genoeg voor een nieuw contract. In 2010 verhuisde hij terug naar zijn eerste club SuperSport United. Kermit de Kikker bleek geen prins te zijn.

2 gedachten over “Opmerkelijke Voetbalnamen: Kermit Erasmus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s