Opmerkelijke Voetbalnamen: Dagoberto

Dagoberto Pelentier, voetbalnaam Dagoberto, werd op 22 maart 1983 geboren in Brazilië. In zijn kindertijd hielp hij zijn ouders met het planten van mais en bonen. Zijn voetbaltalent wordt al snel ontdekt en hij beland bij voormalig topclub Atlético Paranaense in de opleiding. Dit gaf de jonge aanvaller vleugels en hij toonde een grootse vorm bij het Braziliaanse elfftal onder de 20. Met zeven doelpunten in vijftien wedstrijden voor de jeugdploeg toonde hij zich niet gierig met het maken van goals. Na 94 wedstrijden in het eerste van zijn club vond hij het tijd om zijn vleugels uit te slaan en verhuisde hij in 2007 naar de grootste stad van het land om daar voor São Paulo te gaan spelen. Hier voelde hij zich bepaald geen vreemde eend in de bijt en ging hij rustig verder met doelpunten maken. Maar zoals bijna altijd in de voetbalwereld moet het geld rollen en verhuist Dagoberto naar topclub Internacional. De vogel is gevlogen en Dagobert zwemt verder in een nieuw geldpakhuis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s