In 60 Seconden: Weerman

De NOS heeft een nieuwe weerman. De omroep brengt het alsof ze net de nieuwe Michael Jackson ontdekt hebben in een Friese karaokebar.

Peter Kuipers Munneke. Past perfect tussen het rijtje Piet Paulusma, Hans de Jong en Gerrit Hiemstra. Namen alsof ze figureren in een hele slechte soap op RTV Noord. Het zou mij niets verbazen als ze voordat ze in de auto naar Hilversum stappen nog even een halve kilometer grond met een handeg bewerken.

De NOS meldt het volgende: ’Na een onorthodoxe zoektocht die meer dan honderd gegadigden aantrok, hebben we een nieuw en onvermoed talent gevonden’. Ik sta dan meteen op scherp. Wat bedoelen ze met onorthodox? Zijn ze op een regenachtige dag door Noord-Groningen getrokken met een castingteam? Undercover bij boeren naar binnen gaan en ze dan met het gebak tussen de tanden vragen hoe hoog de gemiddelde bedekkingsgraad in Nederland is. En ze dan maar laten lullen.

Een weerman moet vooral goed zijn in onhandige armbewegingen. Een hogedrukgebied boven Drenthe beeldt hij uit alsof hij een vroeggeboren kalf uit een koe trekt. Gerrit Hiemstra maakt bijvoorbeeld meer handbewegingen tijdens een uitzending dan een Poolse hoer. Het lijkt mij trouwens lastig ontbijten met Gerrit. Voor je het weet ramt hij met een paar pijlsnelle korte armbewegingen vierendertig Ristretto uit een Senseo. Eigenlijk past Peter er perfect tussen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s