In 60 Seconden: Blauwe Haas

Litouwen wil de Euro invoeren. Dat lijkt premier Butkevicius een goed idee. Met een zwakke Euro maken we een kans, lijkt hij te denken. Er is echter één groot obstakel.

Toegegeven, In Litouwen kan je de beste gevulde aardappelpannenkoeken met vlees kopen die ik ooit ben tegengekomen. De aardappel is er sowieso heilig. Kinderen worden geacht voor hun vijfde de recepten van achtendertig ovenschotels uit hun hoofd te kennen. Wodka wordt er als water gedronken. Als er op straat een schele Litouwer naar je toe komt en je een fles van gebroken ezelsleer met wodka aanbiedt is de kans groot dat hij je probeert op te lichten.

Er is echter een goede reden om Litouwen niet te accepteren. De Blauwe Haas. Dit zeldzame beestje komt alleen in Litouwen voor en dat is niet voor niks. In andere landen wordt het gehaat en gevreesd. Vroeger was de Blauwe Haas ook in omringende landen te vinden. Zo kon je als Wit-Russische boer je veld op wandelen en dan nog net een leger hazen zien wegstuiven. Hele aardappeloogst naar de knoppen. Het beestje is zeer intelligent. Niemand weet precies hoe het er uit ziet. Ze opereren alleen ’s nachts. Het schijnt dat er op Google geen foto van ze te vinden is.

Dat Litouwen een begrotingstekort heeft maakt mij niet uit. Dat ze allemaal naar ovenschotel ruiken geeft niet. Maar die Blauwe Haas. Ik krijg rillingen als ik er aan denk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s