Kim en Kanye in Florence

kim+kardashiana+and+kanye+west1

Italianen kunnen de kleinste dingen mooi maken. Niets gaat zonder hun ziel en zaligheid er in te storten. Geen enkel volk hangt mooier uit een raam terwijl ze wat onverstaanbaars roepen.

Passie heeft de Italianen mooie dingen gebracht. Ze worden alom geprezen vanwege hun pizza’s. Binnen drie minuten weten ze je met wat simpele ingrediënten in de zevende hemel te brengen. Het lijkt zo makkelijk, maar wanneer je in je Ikea-keuken nadoet wat je in een pittoresk pizzeriaatje zag, is het toch wat lastiger. Morgen weer andijviestamppot.

Een grootse prestatie was ook de Toren van Pisa. Niet dat die ooit zo bedoeld was, maar dat zullen ze nooit toegeven. De vormgeving bijvoorbeeld. Het ziet er uit als een vuurtoren met een uitkijk voor achthonderd kleine besnorde mannetjes. De architect was aan zee geboren en nog nooit drie stappen de stad in geweest, dus hij wist ook niet beter. Hij staat trouwens schuin omdat een agressieve vuurtorenwachter hem heeft proberen op te blazen. Moeilijk volk, zeemensen.

Het beste zijn ze echter in de kleine dingen. De manier waarop een Italiaan vlotjes doorbabbelt over de geschiedenis van een klein onbeduidend bergdorpje in de Dolomieten, terwijl hij een fles rode wijn inschenkt, is zo betoverend dat je niet eens door hebt dat hij het rechtstreeks in je kruis giet.

Florence, een van de mooiste steden van Italië, is het decor van een van de grootste gedrochten der aarde. De bruiloft van Kanye West en Kim Kardashian vindt hier plaats. Een rapper die zichzelf Jezus vindt en een vrouw die niets kan en daar heel veel geld mee verdient, geven elkaar het ja-woord in de stad van Michelangelo, Macchiavelli en Leonardo Da Vinci. Op de plek waar Michelangelo ooit de laatste hand aan David legde, staat Kanye straks waarschijnlijk hopeloos twee woorden op elkaar te laten rijmen.

Toch is Florence waarschijnlijk de beste plek om dit fiasco te houden. Met de charme van de Italiaanse bruidsmeisjes en de oogverblindende kapsels van het cateringpersoneel zullen deze twee er toch nog goed uitkomen op de verder zielloze bruiloft.

Geschreven voor Da Portare Via

2 gedachten over “Kim en Kanye in Florence

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s