Staff pick van Floris

Rival Sons

Laat ik het maar meteen toegeven: ik luister vooral naar oude muziek. Mij maak je blij met Brothers and Sisters van The Allman Brothers of Highway 61 Revisited van Bob Dylan. Er is in die oude wereld van muziek nog steeds heel veel te ontdekken. Toch sta ik open voor nieuwe muziek. Met de Rival Sons heb ik ‘the best of both worlds.’

De Amerikaanse rockers Rival Sons maken sinds 2009 muziek en zijn al aan hun vijfde album toe. Begin juni ligt Great Western Valkyrie in de winkels, een album dat haast een hommage aan de bluesrock van de jaren ’60 en ’70 lijkt. Een reviewer van de BBC noemde het geluid van de groep in 2012 ‘(An) electrifying blend of Led Zeppelin, Free, Bad Company, Deep Purple, The Doors and a dozen others to exhilarating new heights.’

In het nummer Open My Eyes, de eerste single van het nieuwe album, zijn die invloeden en dan met name die van Led Zeppelin duidelijk hoorbaar. De zwaar aangezette drums aan het begin bijvoorbeeld en de roekeloze gitaarsolo op driekwart doen oude tijden herleven. Zanger Jay Buchanan heeft een krachtige stem die zeker wat toevoegt aan de muziek.

Op het web zweven hier en daar al wat nummer van Great Western Valkyrie rond en allen zijn ze even sterk. Dat belooft wat en zegt ook dat Rival Sons ondanks al vier eerder geproduceerde albums pas net begonnen lijkt. Geef mij nog een paar nummers als Open My Eyes en ik heb mijn vertrouwen terug in de hedendaagse bluesrock.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s