Onze Emmy’s: Beste Actrice in een Dramaserie

shameless02

Mijn bijdrage aan dit artikel van Serievisie is een korte ode aan Emmy Rossum.

Floris: Emmy Rossum in Shameless
Deze actrice met Nederlandse voorouders brak al voor ze volwassen was door met een rol inMystic River, naast Sean Penn. Een jaar later bevestigde ze haar talent in de kaskraker The Day After Tomorrow. Gestaag kabbelde haar carrière voort, tot ze in 2010 de hoofdrol in de hitserieShameless toebedeeld kreeg. Nu al vier seizoenen (met een vijfde op komst) speelt ze de oudste zus in een familie waar de Tokkies zich voor zouden schamen. Met verve. Vol overgave stort ze zich in haar rol als ouder van het gezin, vanwege een alcoholische vader en manisch depressieve en afwezige moeder.

Lees hier het volledige artikel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s