Deze bands zetten ooit voet in Hilversum en dit is het bewijs

Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Radiohead en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Deze legendarische bands stonden allemaal in Hilversum. Hier het muzikale bewijs.

Nirvana
Veel groter dan Kurt Cobain’s grungeband vind je ze niet, maar eind 1991 gingen deze helden gewoon los tijdens een 2 Meter Sessie in Hilversum. En passant dropte de band ook nog eens een nooit eerder gehoorde track die fans later ‘Horrified’ hebben genoemd.

Red Hot Chili Peppers
Nozems-a-gogo was in het laatste kwart van de twintigste eeuw een mateloos populaire radioshow (in de tijd dat er nog geen internet was). Het lukte de show om de mannen van hits als ‘Give It Away’, ‘Under The Bridge’ en ‘Californication’ te strikken. De rest is geschiedenis.

Sonic Youth
Deze grungeband was in de jaren ’90 net zo groot en misschien wel populairder dan Nirvana. In 1987 rockte ze een VPRO Session en speelden ze drie tracks.

Pixies
Wellicht zegt de bandnaam Pixies je niet meteen wat, maar hun nummers herken je waarschijnlijk meteen. Check hieronder maar een legendarische versie van ‘Where is my Mind’. In Hilversum uiteraard.

Radiohead
De band die bekend staat om hun wereldhit Engerd. Of moeten we ‘Creep’ zeggen? Hoe dan ook, in de lente van 1995 legden Thom Yorke en consorten een paar heerlijke nummers op de mat. Hier een prachtige versie van ‘Subterranean Homesick Alien’ tijdens het legendarische Villa 65.

Jackson Browne & Warren Zevon
Twee helden bij elkaar in het Gooische Hilversum. Waarschijnlijk een natte droom voor heel wat fans van de heren. Voor deze moeten we terug naar 1976, locatie VPRO Studio. Hier spelen ze Zevon’s grootste hit ‘Werewolves of London’.

Smashing Pumpkins
Hun grote doorbraak vond plaats in 1993 en dat is precies het jaar dat deze rockers in Hilversum waren. Geen beeldmateriaal helaas, maar je kunt de complete sessie wel downloaden. Hoera voor het internet!

smashing-pumpkins-vpro

Een gedachte over “Deze bands zetten ooit voet in Hilversum en dit is het bewijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s