Dit zijn de beste topsportclubs van ’t Gooi

Er wordt niet alleen in de randstad topsport bedreven, ook in ’t Gooi valt er genoeg spektakel op hoog niveau te zien. Van rugby tot voetbal, check de 5 beste clubs.

LMHC (Hockey)
Laren en hockey zijn zo’n beetje onlosmakelijk verbonden en dat is dan ook niet heel gek gezien de populaire hockeyfeestjes. Maar er wordt meer dan alleen gefeest bij de Larensche Mixed Hockey Club, dat bewijzen de heren én de dames. Waar de heren sinds 2014 op het één na hoogste niveau uitkomen, presteren de dames het om hun stempel op de Eredivisie van het Nederlandse hockey te drukken.

HCAW (Honkbal)
Één van de grootste honkbalclubs van Nederland komt uit Bussum. Honkbal Club Allen Weerbaar werd al meerdere keren kampioen van Nederland, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Misschien zegt de Nederlandse hoofdklasse je niets, maar een aantal honkballers van HCAW reikte in het verleden tot de Amerikaanse Major League Baseball. Hoppa.

Hilversum Hurricanes (American Football)
Er is nog een Amerikaanse sport die snel aan populariteit wint in Nederland en dat is American Football. Misschien wel de sport met de leukste teamnamen. Leuk wil echter niet zeggen onprofessioneel, want de Hurricanes doen gewoon op het hoogste niveau mee tegen de Amsterdam Crusaders en de Rotterdam Trojans.

SV Huizen (Voetbal)
Tot een paar jaar geleden hadden we FC Hilversum in de topklasse, maar sinds de opheffing van hun zondagelftal in 2013 gaat de titel beste Gooische voetbalvereniging naar SV Huizen. In 2002 won het nog het algeheel amateurkampioenschap. Na een aantal turbulente jaren komt het elftal weer uit in de Zaterdag Hoofdklasse. De bekendste oud-voetballer van Huizen is Nordin Amrabat die uitkwam voor PSV, het Turkse Galatasaray, furore maakte bij de Spaanse subtopper Malaga en nu in de Premier League uitkomt voor Watford.

RC Hilversum (Rugby)
Ze noemen rugby ook wel het classy neefje van American Football en ook deze contactsport wordt op hoog niveau bedreven in ’t Gooi. RC Hilversum komt namelijk uit in de Ereklasse, het hoogste Nederlandse niveau. Met maar liefst vijftien lanstitels zijn ze zelfs de grootste van het land.

2 gedachten over “Dit zijn de beste topsportclubs van ’t Gooi

  1. Vergeet waterpolo niet in de jaren 80 5 keer op rij nl kampioen en de nationale beker de dames van de otters het gooi en de club groeit nog steeds

  2. En TTV Hilversum (tafeltennis). De grootste tafeltennisclub van Nederland en speelt eredivisie (hoogste niveau van NL) in de dames- en herenklasse.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s