Dit zijn de mooiste herbestemmingen van ’t Gooi

Van een krachtcentrale naar een creatieve broedplaats. Check hier de zeven leukste herbestemmingen in ’t Gooi.

De Melkfabriek (Hilversum)
Tot 2005 werd er in de melkfabriek van Campina nog melk verwerkt. Nu staat er een prachtig gebouw met woningen en werkruimtes. Ook Dudok Wonen, dat nauw betrokken was bij de herbestemming, heeft er een kantoor. Het mooiste is natuurlijk dat je nog steeds kunt zien wat het was.

Melkfabriek Hilversum

Chocoladefabriek Bensdorp (Bussum)
De meeste inwoners van ’t Gooi kunnen het zich nog wel herinneren; de chocoladegeur die in het centrum van Bussum hing was altijd aanwezig. De chocoladefabriek Bensdorp produceerde tot 2001. Sinds de sluiting in 2001 hing-ie er eigenlijk een beetje bij en werden er verschillende activiteiten georganiseerd. Als de gemeente de bouwaanvraag goedkeurt dan start in maart de bouw van meer dan tachtig woningen, bedrijfsruimte en honderden parkeerplaatsen.

Bensdorp Bussum

Krachtcentrale (Huizen)
In Huizen zijn ze er maar wat blij mee. Waar de krachtcentrale tussen het Nautisch Kwartier en het Oude Dorp een doorn in het oog was, komt er nu een heuse creatieve broedplaats. Ja, ook ’t Gooi gaat met de tijd mee. En dat is allemaal te danken aan de kunstenaars Pieter Hogenbirk en Peter Kos, die het plan bij de gemeente indiende. Hulde.

Krachtcentrale Huizen

Werf 35 (Hilversum)
Van pleisterfabriek en gemeentewerf tot creatieve broedplaats, in Hilversum kan het. Op de Mussenstraat zitten nu game-startups, een restaurant, een koffietent (Cobra Coffee) en werkplekken. Lastig te vinden, maar zeker de moeite waard om een keer te gaan kijken.

Werf 35 Hilversum
Foto door Dream Entertainment Productions

Watertoren (Laren)
Het klinkt als een surrealistische ervaring, maar de plannen liggen er nog steeds om in Laren het eerste crematorium in een watertoren te bouwen. De kans is wel geslonken dat het er ook daadwerkelijk komt, nu er een crematorium langs de A27 komt. Klinkt toch wat minder sexy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gemeentehuis (Blaricum)
Zoals je het verwacht van Blaricum komen er geen goedkopen huurwoningen in het voormalig gemeentehuis, maar luxe appartementen. Hopelijk blijft er nog wat over van het door William Singer gebouwde huis.

Gemeentehuis Blaricum

St. Josephkerk (Hilversum)
Hoewel het geen oude kerk was (gebouwd in 1936) is het wel een mooie kerk. In 1994 is-ie omgebouwd tot appartementencomplex. Altijd al in een kerk willen wonen? Check dan de Pelikaanstraat en het Veenshof.

St Josephkerk HIlversum

2 gedachten over “Dit zijn de mooiste herbestemmingen van ’t Gooi

  1. Werf 35 herbergt ook kunstenaars. En in ‘De Stookplaats’, de loodsen waar vroeger de zoutopslag van Hilversum lag, zit nu een groot aantal bedrijfjes – van een kledingmerk tot een vintage meubeltjeshandel tot een worstenmaker.
    En…vers van de pers….op 18 en 19 juni wordt met een groot festival gevierd dat het terrein 100 jaar bestaat. Meer info volgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s