Opmerkelijke Voetbalnamen: Mozart

Dit is het eerste deel in hopelijk een langlopende serie. De wondere wereld van het voetbal kent heel spelers met grappige, zielige en nare namen. In deze reeks hoop ik de leukste aan bod te laten komen. Deze week de Braziliaan Mozart.

Mozart

Mozart Santos Batista Junior, kortweg Mozart, werd in Brazilië geboren. Na verschillende clubs in zijn vaderland te hebben gehad dacht het Italiaanse Reggina: ‘Daar zit muziek in’. Vijf jaar lang leek hij daar op zijn plek maar zoals je weet krijgt niemand een programma van het concert des levens. Zijn volgende stop was Spartak Moskou. In de vier jaren die volgde kwam hij steeds minder aan de bak en werd Mozart het zat om tweede viool te spelen. Nadat hij acht kilo te zwaar van een vakantie terug kwam werd hij weggestuurd door zijn Russische club. Twee kortstondige avontuurtjes bij het Braziliaanse Palmeiras en het Italiaanse Livorno completeren tot op heden zijn oeuvre. Sinds 2010 wacht hij op een nieuwe werkgever. Naar verluidt zijn verschillende Oostenrijkse clubs geïnteresseerd in de inmiddels 32 jarige middenvelder.

3 gedachten over “Opmerkelijke Voetbalnamen: Mozart

  1. Hoi Floris, voetbal interesseerde me tot nu toe helemaal niet, behalve dan de Europese en de wereldkampioenschappen, maar dit is leuk om te lezen dus ik blijf het volgen en ben benieuwd naar de volgende naam. Heel leuk geschreven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s