Opmerkelijke voetbalnamen: Adigun Salami

Ergens in de zomer van 2004 maakt een Nigeriaans ventje van amper zestien jaar de stap naar het Deense voetbal. Zijn naam is Adigiun Salami en zijn club heet FC Midtjylland. Het schijnt dat ze in Denemarken wat milder tegen gekruide worst aankijken dan in een land waar meer dan de helft van de bevolking moslim is. Op zijn achttiende mag hij op stage bij grootmacht Chelsea. De Engelse club wil weten wat voor vlees ze in de kuip heeft met de verdedigende middenvelder. De stage loopt op niets uit maar dat kan Salami geen worst schelen en hij gaat stug door. Helaas kent de slager op het middenveld sindsdien veel blessures en kost het hem op het moment moeite om zich in de ploeg te spelen. De wens van de nu 23 jarige Salami om voor het Deense nationale elftal uit te komen lijkt daarom een pittige klus.

Een gedachte over “Opmerkelijke voetbalnamen: Adigun Salami

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s