Moet De Pers blijven?

Foto: Spitsnieuws.nl (Ironisch he)

De Pers is een gratis kwaliteitsdagblad. Vanaf 1 april kan deze zin in verleden tijd worden geschreven. Als het aan de medewerkers en duizenden lezers ligt gaat dit echter niet door. Van mij mag de krant blijven, mits hij gratis en van papier blijft.

In een interview met een paar redacteuren en de hoofdredacteur Jan Jaap Heij in De Wereld Draait Door van afgelopen donderdag wordt duidelijk dat zij hier echter geen fiducie in hebben. Als redenen geven zij slechte ervaringen met gratis media en het feit dat zij als derde gratis krant op het toneel verschenen (na de Metro en de Spits) en dus achter de feiten aanliepen.

Op internet loopt een sympathieke actie, opgezet door drie trouwe lezers. Op www.reddepers.nl proberen Max Fossen, Stephan Alspeer en Lennert van der Laan 50.000 potentiële abonnees te verzamelen. Je kan hier aangeven of je geïnteresseerd bent in een eventueel abonnement op De Pers, digitaal, dan wel papier. Toch lijkt het mij lastig om hier op te bouwen. Aangeven dat je misschien ergens voor zou willen betalen betekent nog niet dat je het doet. Veel mensen, en ook ik, hebben een zwak voor De Pers maar betaalde kranten zijn er genoeg.

Wat is jullie mening? Moet De Pers blijven of niet en als hij moet blijven, dan digitaal of papier en gratis of niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s