Opmerkelijke Voetbalnamen: Creedence Clearwater Couto

Uiterst rechts: Creedence Clearwater Couto

Eind jaren ’70, ergens in Brazilie. Ene Aflanio maakt samen met zijn vrouw regelmatig de discotheken onveilig. Dansen doet hij het liefst op CCR, ofwel, Creedence Clearwater Revival. Hij is in deze tijd zo een grote fan dat hij een rigoureus besluit neemt. Mijn eerste zoon gaat Creedence Clearwater heten. En zo geschiedde.

6 maart 1979 kwam Creedence Clearwater Couto ter wereld. Zoals veel Brazilianen toont hij zich vaardig met een bal en begint hij een tour langs veelal de wat kleinere clubs in Brazilië. Als een echte ‘Sweet Hitch-Hiker vervolgt hij zijn gangen langs clubjes maar nu waagt hij de overstap naar Europa. In Belgie hoopt hij bij Lierse SK voor een uitverkocht publiek te spelen.

Na twaalf optredens druipt hij met de staart tussen de benen af naar zijn geboorteland. Toch komt de ‘Travelin’ Band’ niet tot stop. Na zijn mislukte avontuur bij Lierse verslijt hij nog negen clubs. Zijn ‘Run Through the Jungle’ is vooralsnog gestopt bij het kleine clubje Santa Cruz.

Zijn eigen zoontje heeft hij nooit overwogen een muzikale naam te geven. In een interview uit zijn tijd in België zegt hij hierover: “(lachje) Ja, het is Bruno en niet Aerosmith geworden. Mijn vrouw weet wel dat ik zoiets nooit zou doen. Zou ook moeilijk zijn: ik hou zowel van traditionele Braziliaanse pagode-muziek als van dance. En uiteraard ook van CCR.”

2 gedachten over “Opmerkelijke Voetbalnamen: Creedence Clearwater Couto

  1. Haha, deze serie blijft top. Hoop dat een oude bekende van ons het voorbeeld van mr. Couto volgt, en wij ooit Kurt Cobain Lensky mogen aanschouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s