Klassieker: Talentloos Tuig

Ik was vandaag door mijn mailbox aan het rommelen. Iets met een kapotte ov-chipkaart en inlogcodes. Kansloze onderneming dus. In ieder geval. Ik kwam daar een oude column tegen (uit 2010) en ik denk niet dat ik die ooit gepubliceerd heb. Uiteraard vind ik hem erg sterk en pakkend en wil ik hem graag met jullie delen. Et Voila, daar is hij dan!

Spencer: ‘Roem belangrijker dan Heidi’. De kop van een bericht op een bekende nieuwssite. Showbizz-sectie. Spencer is een jongen die in de reality serie The Hills speelt. Heidi, die in dezelfde serie zit is zijn ex-vrouw. Spencer wil ten koste van alles beroemd zijn en nog beroemder worden en daarom is hij van zijn vrouw gescheiden, bekent hij. Typisch iemand zonder talent. Echte sterren verafschuwen het dat ze overal herkend worden en vinden het verschrikkelijk dat ze niet meer als gewone mensen kunnen leven. Ze komen menigmaal met paparazzi in aanvaring. Spencer houdt daar wel van. Hij zou het liefst hebben dat vijf fotografen op hem duiken als hij een wc-rol verwisselt. Hij zou er zijn arm voor geven als Oprah haar uitzendingen vanuit zijn keuken doet terwijl zij een pan gemarineerde varkenslappen voor hem staat te bakken. Door Floris Visman

Mensen als Spencer leiden een leven dat ze eigenlijk niet horen te leven gezien hun gebrek aan talent. Als ze er dan toch in verzeild raken doen ze alles om het niet te verliezen. Eigenlijk leiden ze een angstig bestaan. Zodra ze een dag ziek zijn staan ze 24 uur later straalbezopen in een club met de broek op de enkels de horlepiep te dansen om zo weer in het nieuws te komen.

Ze staan er niet meer bij stil waarom ze beroemd zijn geworden. Spencer heeft zijn bekendheid te danken aan The Hills. Een derderangs reality soap die wordt uitgezonden op MTV. Alle jongeren kijken MTV dus ook naar deze serie. Dat is niet echt een prestatie. Als ze op MTV zes Taiwanese taxichauffeurs en hun zwangere vrouwen een jaar zouden volgen dan zouden zij ook internationale bekendheid vergaren. Daar is geen talent voor nodig. Jongens als Spencer staan elke dag onder de douche te verzinnen wat ze nu weer kunnen doen om de aandacht te trekken. Misschien een nichterig ringbaardje laten staan en zo speculaties de wereld in helpen dat hij misschien homo is. Of zes zakken met dode honden voor zijn villa aan de straat zetten. Daar komt geheid een relletje van.

Verder op kom ik nog een bericht tegen. ‘Cast Jersey Shore staakt’. Deze groep sjonnies en anita’s uit New Jersey figureren in hun eigen reality soap. Zij schatten zichzelf veel te hoog in. Nu ze bekend zijn geworden krijgen ze naar eigen zeggen niet genoeg geld meer van zender MTV. Ze weigeren naar hun werk te komen tot er nieuwe, meer lucratieve contracten worden getekend. In andere beroepen kan dit echt niet. Ik zie het al voor me. Dennis, ober bij Brasserie Halflauw Broodje, die demonstratief zichzelf vastketent aan de bar omdat hij vindt dat hij te weinig fooi krijgt. In die kringen wordt je op staande voet ontslagen. Maar niet de talentloze sterren van tegenwoordig.

Het probleem is dat ze vaak gaan geloven in hun zogenaamde acteerprestaties. Ineens proberen ze extra hard te janken in een zielige scene, of kijken ze in een scene waarin ze vertwijfeld moeten kijken alsof ze misselijk zijn van een pan mosselen. Echte acteurs lachen daar om. Die weten dat het tij ooit  voor ze zal keren.

2 gedachten over “Klassieker: Talentloos Tuig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s