Opmerkelijke Voetbalnamen: Hulk

Links de voetballer Hulk. rechts Lou Ferigno als de Hulk

Een van de bekendste voetballers met een aparte naam is Givanildo Vieira de Souza, beter bekend als Hulk. De Braziliaan werd op 25 juli 1986 geboren in Campina Grande. Al op zijn zeventiende speelde hij zijn eerste profwedstrijd voor provincieclub Vitoria. In Japan zag men in de bonkige Hulk een toekomstig superster en op zijn achttiende werd hij vastgelegd door Kawasaki Frontale. Hier groeide hij, in twee uitleenbeurten bij kleinere clubs,  uit tot een ware doelpuntenmaker. Hulk begon zich echter groen en geel te ergeren aan het niveau in Japan en zette zijn zinnen op een transfer naar het beloofde land. Het Portugese Porto was de volgende halte. Hier hoefde hij zich niet meer kwaad te maken om het niveau van de competitie en zijn medespelers. Sinds 2008 scoorde Hulk, die zijn naam heeft gekregen omdat hij op Hulkacteur Lou Ferigno lijkt, 89 wedstrijden waarin hij 45 keer het net vond. Daarnaast leverde hij talloze assists af. Inmiddels kwam de groene reus ook al negen keer uit voor de Gele Kanaries, het Braziliaanse nationale elftal.

3 gedachten over “Opmerkelijke Voetbalnamen: Hulk

  1. Haha! Heb de acteur opgezocht, en hij lijkt nog goed ook. Wel erg dat ik door deze column pas weet dat Hulk een bijnaam is. In vergelijking met al die andere achterlijke namen die je hebt gevonden, was het trouwens niet eens zo gek geweest.

  2. Hulk is helemaal niet genoemd naar de Hulk-acteur. In een interview vertelde hij ooit dat zijn favoriete stripfiguur al sinds zijn jeugd de Hulk is. Zijn moeder, maar vooral zijn vader waren toen de eerste die de kleine Givanildo (zn echte naam) die bijnaam meegaf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s