Opmerkelijke Voetbalnamen: Behrang Safari

Een Iraanse Zweed, uitkomend voor een Belgische club is over een kleine twee weken te bewonderen in Polen en Oekraïne. Ja, lees die zin nog maar een keer. Safari gaat op jacht naar de EK-titel.

Behrang Safari werd geboren in de Iraanse hoofdstad Teheran. Zijn ouders namen hem op zijn tweede mee op een lange reis naar Zweden, op vlucht vanwege de Eerste Perzische Oorlog. De toeristen vestigden zich echter definitief in het koude land. Safari werd op zijn negentiende voor de leeuwen gegooid bij Malmo FF. De linksachter veroverde al snel een vaste plek en maakte jacht op meer.

In de zomer van 2008 was het dan zo ver. Hij besloot echter geen warmere oorden op te zoeken maar begaf zich naar Zwitserland met FC Basel als volgende halte. Diezelfde zomer mocht hij ook in het geweer komen voor het nationale elftal van Zweden. Bij Basel maakte hij succesvol jacht op vele prijzen. Deze trofeeën sierden zijn schouw maar Safari wilde meer.

Na drie jaar veranderde hij het spreekwoordelijke geweer van schouder en maakte de overstap naar Anderlecht. De Belgische topclub kon de snelle Zweed transfervrij vastleggen. Dinsdag 29 mei kreeg hij te horen dat hij mee mag naar het Europees Kampioenschap in Polen en Oekraïne. Door dit heuglijke feit is Safari’s jungleboek een sprookjesboek geworden..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s