HeavyLight – Your Kingdom

 

tcm17294549_Large

Ze worden her en der omschreven als het Nederlandse antwoord op Muse en Coldplay gooide twee nummers van ze op hun site. HeavyLight schept verwachtingen. Met hun debuutalbum Your Kingdom kunnen ze daar maar deels aan voldoen.

Ineens waren ze daar: Na de goedkeuring van Coldplay’s Chris Martin, begin 2013, mocht de poprock formatie HeavyLight hun eerste single Hey aan het grote publiek presenteren. Ze werden Serious Talent bij 3fm, hoorde hun single steeds vaker terug op de radio en doken de studio in om een volledig album te smeden.

Het resultaat van de geleverde arbeid is Your Kingdom en gezegd moet worden dat het makkelijk weg luistert. Het al eerder genoemde Hey kent bijvoorbeeld een klassieke opbouw: een rustig begin, opbouwend en dan een bombastisch refrein. Het klinkt niet vervelend en al gauw zing of neurie je het mee. De tweede single Any Moment Now kent een soortgelijke opbouw, zij het iets subtieler. Wederom zit het nummer al na een keer luisteren in je hoofd. dat klinkt als prima top-40 materiaal en dat is het dan ook.

Toch moeten er enkele kanttekeningen worden geplaatst. De rest van het twaalf nummers tellende album klinkt eigenlijk precies zo, zij het van net wat minder kwaliteit dan de twee singles en het titelnummer Your Kingdom. Na een paar keer luisterden beklijft het gevoel dat het veel van hetzelfde is. Dezelfde opbouw, dezelfde emotionele zang in de bombastische refreinen.

Het staat als een paal boven water dat het Rotterdamse viermanschap potentie heeft, maar dat ze nog een lange weg te gaan hebben. dat is niet gek want ze bestaan pas een jaar of drie. Voor een band die, wanneer gegoogled, tussen een Duits bedrijf dat aan holografische bioresonantie technieken doet en Londens lampdesigners gevonden kan worden is Your Kingdom een zeer acceptabel begin. Nu nog wat uitschieters.

Door: Nieuweplaat.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s