Pilot: Power

Power 2014

Cast Omari Hardwick, Lela Loren, Naturi Naughton, Joseph Sikora, Curtis “50 Cent” Jackson en Lucy Walters
Genre Misdaad/drama
Speelduur 50 minuten
Première 7 juni 2014
Zender Starz (Amerika)

Plot James “Ghost” St. Patrick (Omari Hardwick), eigenaar van een populaire nachtclub in New York City, leidt een dubbelleven. Naast zijn legale zaak is hij één van de machtigste drugsdealers van de stad. Het lukt hem steeds minder goed om deze twee levens te leiden en eigenlijk wil hij zijn criminele leven achter zich laten.

Opvallend Power heeft een hoog 50 Cent-gehalte. De rapper is de uitvoerend producent van de serie en heeft zichzelf ook een kleine rol toebedeeld. Oh en niet te vergeten: Hij heeft ook nog eens het openingsnummer gemaakt. De show lijkt dan ook direct uit zijn rapsongs te komen. Met veel bling bling, lekkere vrouwen, oppervlakkigheid, geweld en doorlopend slechte muziek doet 50 Cent dan ook zijn imago eer aan.

Waarom wel? De serie heeft de potentie om een interessant verhaal te brengen waar veel uitgehaald kan worden. Zo is er de relatie tussen Ghost en zijn zakenpartner en jeugdvriend Tommy Egan, die tegenstrijdige belangen hebben. Ghost heeft een gezin, wat hem kwetsbaar maakt. Er is een lang verloren liefde die de hoek om komt kijken en bij de politie werkt, en dan zijn er nog de verschillende tegenstanders die hem dood willen hebben.

Waarom niet? Alle mogelijkheden ten spijt, het niveau van de acteurs is niet geweldig en het verhaal is doorspekt met clichés. De acteurs lijken allemaal te veel naar gangsterfilms te hebben gekeken en overacten vaak. De verhaallijnen zijn tot nu toe flinterdun en er is niets dat verrast. Wij hebben ook weinig binding met de personages omdat we weinig tot niets van hun verleden te zien krijgen.

Blijven kijken? Nee. Tenzij de komende afleveringen enorm verbeteren en alle hier bovengenoemde punten weggepoetst worden, is dit niet meer dan een zeer middelmatige misdaadserie. Een nieuwe Sopranos of The Wire is hier niet te vinden.

Geschreven voor: Serievisie.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s