Heet en druipend nieuws

Italiaanse kranten

Vergeet Lady Gaga, Doutzen Kroes en Yolanthe’s immer veranderende uiterlijk. Het meest uiteenlopende onderwerp dat ons dagelijks heet en druipend tegemoet komt is niets minder dan de pizza.

Een rondje surfen zorgt en je kijkt nooit meer hetzelfde naar een berg gesmolten kaas op een lap deeg. Uw trouwe columnist doet het eventjes voor. ‘Taylor Swift viert verjaardag met celebs en pizza’ (Spits Nieuws). Belangrijk nieuws. Als je dit in het voorbijgaan leest ga je al snel uit van een paar pizzaatjes. Klik je er op, kom je er achter dat het er twintig zijn. Ja, Taylor houdt niet van half werk. Ik vraag mij dan af wat er op zat. Zij lijkt mij iemand die heel veel fruit op haar pizza gooit. Je ziet het al voor je: een pizzaboer die wanhopig naar de dichtstbijzijnde groenteboer rent om acht ananassen en een kist lychees te halen.

Nog een voorbeeld van de rijke wereld van de pizza. ‘Pizza bestellen met je ogen’ (De Telegraaf). Bezoekers van een bekende pizzaketen krijgen in plaats van een menukaart een tablet die hun oogbewegingen registreert. Deze kan daar uit aflezen waar de klant het langst naar kijkt. Zo kun je een pizza samenstellen zonder ook maar een woord uit te brengen (gelukkig maar want de Italiaanse namen van pizza’s worden op dertig verschillende manieren uitgesproken. Behalve juist.) Het is niet bekend of klanten de zaak uit worden gezet als ze te lang naar dat ene mooie mokkel met een pizzaschep in de hand kijken.

In Wales houdt men niet van halve maatregelen, dat is te lezen in een bericht van het AD: ‘Vrouw dreigt kat te verdrinken omdat ze haar pizza opat’. Gelukkig voor de kat zette de lichtelijk teleurgestelde vrouw er een foto van op haar eigen facebookpagina. ‘Ongelooflijk. Mijn verdomde kat heeft m’n pizza van 20 euro naar binnen geslagen. Ik had er de hele dag naar uitgekeken. Nu kan je een bad nemen om je pizza te verteren, jij vette slak’, zette ze bij de foto. Ik ben dan benieuwd hoe lang die kat er over had gedaan om een pizza naar binnen te werken. Een uurtje of twee?

Dit was niet het meest deprimerende bericht van de week. Dat komt op naam van wederom die ene bekende pizzaketen. Oké, het is Pizza Hut. De titel zegt al genoeg. ‘Say whut? Pizza Hut verkoopt nu ook pizza met een korst van Doritos’. Ik hoor het geknars van aarde onder rupsbanden. De pizza is in het gedrang, de tanks rollen uit. Italië heeft er genoeg van. Basta.

Geschreven voor Da Portare Via

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s