De beste kringloop van ’t Gooi staat straks in Huizen

Het kon niet uitblijven. Een dependance van de succesvolle kringloopwinkel uit Eemnes, straks in Huizen. Ondanks dat Eemnes bij de provincie Utrecht hoort, snappen ze het in ’t Gooi wel. Nergens is voelen aan oude spullen zo fijn als in het boerendorpje dat naast Laren ligt.

Dat de winkel in Eemnes op een zielloze plek (naast de gemeentewerf) ligt is niet erg. Sterker nog, het hoort er een beetje bij dat je eerst langs een stuk weg moet lopen dat niet bestemd is voor voetgangers. Het gevoel dat je ergens loopt waar dat misschien wel niet hoort, voegt alleen maar toe aan de avontuurlijke ervaring van een second hand store. Wel even je modderschuiten afvegen op een, uiteraard tweedehands, borstelegel en naar binnen.

Een uitstapje naar Eemnes is van harte aan te raden, maar als je je strikt tot het historische Gooi wil beperken, dan is die in Huizen (Op de hoek van de Machineweg / Bestevaer) nu al een topper. Tenzij je geen zin hebt om je portemonnee te trekken, want reken er maar op dat je met een kofferbak vol loze spullen thuiskomt. De dag moet namelijk nog komen dat een Grillmaster 3000 Extra Crunchy uit 1987 noodzakelijk keukengereedschap is. En dat kopietje van Avondwandeling bij maanlicht van de vermaarde Larense kunstschilder Oekie Bouwman ziet er toch wat minder indrukwekkend uit als je hem thuis boven de wc hangt.

Nog een reden om naar Eemnes of Huizen te gaan is dat Kringloopcentrum Eemnes de MVO, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen award heeft gewonnen. Al is er wat twijfel over de kracht van de competitie want nummer twee was Jan van IJken Oude Bouwmaterialen. Dat klinkt als iets van het niveau Rutgers Gebruikte Reptielen Opvang of Een Tweede Leven Voor Tefal Apparatuur.

Burgemeester Roland van Benthem van Eemnes nam het ook niet al te serieus. Hij wist tijdens zijn gebruikelijke speech bij de uitreiking anderhalf uur over zijn vakantie in Brazilie te lullen. Over wat hij daar allemaal meemaakte en arme mensen, dat ze zo zuinig waren op hun spullen en zo. Recyclen kon dan wel weer beter daar, al was hij onder de indruk van de favela’s gemaakt uit ijzeren asbestplaten.

Een gedachte over “De beste kringloop van ’t Gooi staat straks in Huizen

  1. de kringloopwinkel huizen op de Bakboord ,werkt voorgoede doelen in de plaats/regio ,daar hoor je Eemnes niet over ,ook is huizen goed bezig voor de mensen met achterstand die kunnen ophun tempo spullen opknappen/kontroleren ,dus zijn ze lekker bezig ,hoor je dat bij Eemnes ,nee natuurlijk niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s