7x waarom het Glazen Huis naar Hilversum moet

Hilversum wil het Glazen Huis voor 2017 binnenslepen. Hier zeven redenen waarom dat niet meer dan logisch is.

Mediastad
Ondanks dat je het in de stad lang niet op alle plaatsen merkt, is Hilversum dé mediastad van Nederland en het is daarom ook gek dat Serious Request de stad nog niet eerder heeft aangedaan. Veel logischer vind je ze niet.

’t Oor
Gek genoeg de enige platenzaak in ’t Gooi, maar wel meteen één van de leukste van Nederland. haal eigenaar Gerard Kamer ’s nachts uit bed, vraag hem naar dat ene gekke truitje dat Bob Dylan droeg tijdens de opnames van zijn debuutalbum en reken er maar op dat hij het antwoord weet.

3FM
De radiozender zit op een steenworp afstand van de stad en voor de mannen die het huis in gaan is het ook wel eens fijn om naar je werk te kunnen lopen.

Vorstin
Ja, het gaat financieel wat minder met de poptempel, maar vergeet niet dat ze altijd een prima line-up hebben (Gers Pardoel, Kenny B, De Dijk, Jett Rebel) en dat er vaak gratis wat te doen valt. Wat dacht je van het wekelijkse muziekcafé?

Top 2000 café
Het megapopulaire Top 2000 Café is ieder jaar weer in Beeld en Geluid te vinden en het Glazen Huis past precies in dat straatje. Kan Hilversummer en muziekkenner Leo Blokhuis meteen een bezoekje aan beide brengen op de fiets.

Marktplein
Mocht het ze lukken, dan komt het Glazen Huis hoogstwaarschijnlijk op het Marktplein te staan. Tot voor kort was dat een vervallen stuk Hilversum. Een lelijke bioscoop, een nog afzichtelijkere parkeerplaats met een markt die het af en toe maskeerde. Maar het hele plein krijgt een make-over en het eerste wapenfeit is er al: De nieuwe megabios met het beste geluid van Europa. Een prachtig uithangbord.

Nozems-a-Gogo
En dan is er nog altijd het nostalgische aspect. Want wie wil er nu niet opgesloten zitten in een glazen hok voor een goed doel in de stad van het programma dat bands als Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Sonic Youth en Nick Cave te gast had.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s