Dit zijn de populairste babbeltrucs in ’t Gooi

Als je er snel overheen leest dan lijkt het wel alsof het om een versierpoging gaat, maar ’t Gooi is een populaire bestemming voor professionele oplichters. Hier de meest gebruikte babbeltrucs.

Zieke moeder
Als er een vrouw met tranen in haar ogen aan je deur staat en om hulp vraagt, dan moet je sterk in je schoenen staan wil je nee zeggen. Wil ze geld voor een treinkaartje naar Eindhoven omdat haar moeder daar in het ziekenhuis ligt en haar man er met de pinpas vandoor is, dan twijfel je misschien, maar het is geen groot bedrag. Des te lulliger als je er later achter komt dat die vrouw dit trucje bij de complete buurt heeft uitgehaald. Zelfs de politie trapte er in.

Glaasje water
Hij klinkt zo simpel en zo doorzichtig dat je ze recht in hun gezicht zou moeten uitlachen. Tenzij je hoogbejaard bent en echt niet beter weet. Vragen om een glaasje water en er dan vandoor gaan met een zak vol sieraden, is wel heel erg laag.

Waterleidingbedrijf
Deze begint goed. Je belt aan bij, wederom, een hoogbejaarde vrouw, zegt dat je van een waterleidingbedrijf bent en dat er nodig reparaties moeten worden gepleegd. Een uitstekende babbeltruc. Het vervolg is echter amateuristisch: De oplichter heeft daarvoor je bankpas nodig. Van een goede poging tot een ongeduldige actie.

Nepcollectant
Voor de hand liggend. Deze heeft waarschijnlijk de meeste kans van slagen omdat veel mensen uit gewoonte al aan goede doelen geven of om er maar vanaf te zijn omdat het eten opstaat. Tip: Let op of de collectant een uniform aan heeft van, bijvoorbeeld, het Leger Des Heils of het KWF.

Parkeerterrein
Babbeltrucs kunnen overal plaatsvinden. Op het parkeerterrein bij de plaatselijke AH bijvoorbeeld. Twee mensen houden je aan de praat en ondertussen rollen ze je bankpas of tas. En dat gaat sneller dan je denkt, want je staat daar met twee shoppers vol boodschappen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s